Wist je dat we een bakkerij hebben op het erf? In het seizoen is de bakkerij van Wouter Bakker op zaterdag én zondag geopend. Bakken is zijn 'uit de hand gelopen' hobby. In de bakkerij maakt Wouter verschillende soorten zuurdesembroden, zoete broodjes en croissants.
Medio februari weer geopend
De bakkerij is momenteel gesloten. In 2025 opent de bakkerij medio februari weer. De bakkerij is dan open op zondagochtend. In het hoogseizoen is de bakkerij ook op zaterdagochtend geopend.
Heerlijke croissants
Wist je dat nog maar 1% van de bakkers in Nederland zijn eigen croissants maakt? Wouter is daar één van. Het maken van deze croissants duurt drie dagen. Zo lekker als deze hebben we ze niet vaak gehad!
De amandelcroissants zijn er bijna elke week. In de zomer worden zijn er ook gevulde croissants, bijvoorbeeld met aardbei, pistache of vanilleroom met chocolade.
Zuurdesembrood
Brood zonder e-nummers, dat is in Nederland redelijk uniek (helaas). Wouter bakt alleen brood zonder onnodige toevoegingen en op basis van natuurlijke vergisting. Dat vergt tijd en zorgt tegelijkertijd voor veel smaak. Wekelijks is er een wisselend assortiment zuurdesembrood, zoals: baguettes en kleine bolletjes met zuurdesem als basis.
Taarten en patisserie
In de gekoelde toonbank vind je een selectie verfijnde taarten. Zoals een citroen merinque taart, de 'Hemelse chocoladetaart' en tartelettes met diverse vullingen. De tartelettes en hele taarten kun je ook vooraf bestellen. Zie daarvoor Wouter zijn website: https://wouterbakkertexel.nl/bestellen/
Bocca koffie
Zin in een lekkere cappuccino of espresso? Een andere hobby van Wouter is: speciality koffie. In de bakkerij kan een espressomachine daarom niet ontbreken. Met bonen van Bocca Coffee maakt Wouter heerlijke koffies. Deze kun je ook voor to go of in je vakantiehuisje bestellen.
Genieten op het terras
Buiten op het terras en in onze tuin staan genoeg tafels om aan te ontbijten of te brunchen. Alles wat in de toonbank ligt kun je bestellen om buiten samen met een kopje koffie, thee of een sapje van te genieten.
Uit de hand gelopen hobby
Een paar jaar geleden begon Wouter met het bakken van zuurdesembrood. Gewoon thuis, om geen brood in de supermarkt te hoeven kopen. Zijn brood viel in de smaak bij vrienden en familie, dus al snel werden het een paar extra broden per week. En inmiddels bakt hij in een professionele werkruimte wekelijks verschillende broden, hondernden croissants en wat al niet meer voor iedereen die de bakkerij bezoekt. Om het leuk te houden en ook een hobby te laten blijven is de bakkerij alleen in het weekend geopend.
Wisselend assortiment
De croissants behoren tot het wekelijkse assortiment. Wouter maakt elke week een variërend aanbod. Van tartelettes met zomers fruit tot een Parijse flan, macarons of eclairs.
Benieuwd naar het assortiment van deze week? Houd zijn Instagram in de gaten: @wouter__bakker.
Vooraf bestellen
Wekelijks is een deel van het assortiment vooraf te bestellen via Wouter zijn website. Heb je dit weekend iets te vieren of wil je zeker zijn van iets speciaals? Bekijk de webshop voor het actuele (vooraf te bestellen) assortiment: www.wouterbakkertexel.nl/bestellen/
Openingstijden
Gedurende het jaar gelden er wisselende openingstijden: